GÜNDEM

İstanbul'da Kaçak Alkol Operasyonunda 17 Gözaltı

İstanbul'da düzenlenen geniş çaplı bir operasyonda, kaçak alkol imalatı yapan ve dezenfektan ile yüzey temizleyicisi adı altında etil alkol satan 17 kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak içki üreticilerinin etil alkolü dezenfektan ve yüzey temizleyicisi etiketleriyle sattığını belirledi. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin etil alkolleri bir litrelik şişelere koyarak sahte bandrol ve etiketlerle süslediği ve bu içkileri sipariş usulü tekel bayileri ve evlere dağıttığı tespit edildi. Sahte içkilerin, kentteki tekel bayileri, barlar, restoranlar, eğlence mekanları ve otellere satıldığı belirlendi.

Ağustos ayında farklı tarihlerde gerçekleştirilen 10 ayrı operasyonda, şüphelilere ait adreslerde piyasa değeri 10 milyon lira olan 27.859 litre alkollü sıvı, 54 dolu içki şişesi, 200 etiket, 60 şişe kapağı, 90 boş şişe, 14 aroma ve çeşitli alkol üretim malzemeleri ele geçirildi. Ayrıca, kaçak içkilerin taşınmasında kullanılan 5 araç da müsadere edildi.