GÜNDEM

İstanbul'da Kaçak Akaryakıt Operasyonu: 320 Ton '10 Numara Yağ' Ele Geçirildi

İstanbul'da gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyon kapsamında, 320 ton '10 numara yağ' olarak bilinen kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Abone Ol

Ümraniye, Tuzla, Esenyurt, Başakşehir gibi 13 ilçede eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 23 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak akaryakıt ticareti yapan kişilerin tespit edilip yakalanması amacıyla teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan incelemelerde, atık madeni yağ, solvent, tiner ve benzeri yanıcı maddelerin karıştırılarak motorin benzeri kaçak akaryakıt üretildiği belirlendi. Bu akaryakıt halk arasında '10 numara yağ' olarak biliniyor.

Ekipler, Tuzla, Ümraniye, Eyüpsultan, Sultanbeyli, Esenyurt, Başakşehir, Zeytinburnu, Sultangazi, Pendik, Ataşehir, Avcılar, Çatalca ve Çekmeköy'de düzenledikleri operasyonlarda toplamda 320 ton kaçak akaryakıt ve akaryakıt taşıma amacıyla kullanılan 7 aracı ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında kaçak akaryakıt suçundan adli işlem başlatıldı.