Fatih Camii önünden başlayan ve Beyazıt Meydanı'nda sona eren yürüyüşe on binlerce kişi katıldı. Katılımcılar, yürüyüş boyunca 'Yaşasın Küresel İntifada', 'Katil İsrail, İşbirlikçi ABD', ve 'Katil İsrail Filistin’den Defol' gibi sloganlar attı ve tekbir getirdi. Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri çeşitli konuşmalar yaptı. İHH Başkanı Cihat Çelik: "Safları Daha Fazla Sıklaştırmalıyız" İHH Başkanı Cihat Çelik, "Bugün safları daha fazla sıklaştırmak zorundayız. Tefrikadan kaçınmamız gerekiyor. Uzun sürecek bir mücadelenin başlangıcındayız. Bu mücadeleyi ancak safları sıklaştırarak birlikte yürütebiliriz" dedi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Songür: "Gazze'de Her Gün Şehadet"

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Songür, Gazze’deki duruma dikkat çekerek, "Gazze’de olanlar sadece izlenirken, Gazzeliler her sabah şehadete uyanıyorlar" şeklinde konuştu. Ayrıca, Gazze’ye gönderilmesi planlanan Özgürlük Filosu hakkında kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti. AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu: "Babamın Kanı Filistinli Çocuğun Kanından Daha Değerli Değil" AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu, İsmail Haniye’nin oğlu Abdusselam Haniye ile yaptığı telefon görüşmesini aktardı. Abdusselam Haniye, "Benim babamın kanı Filistinli herhangi bir çocuğun kanından daha değerli değildir. Mahsunuz, gözümüz yaşlı. Ancak asla ye’se kapılmıyoruz. Mücadeleden asla ve asla geri durmayacağız" ifadelerini kullandı.

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım: "Zafer Yakındır"

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, "Eğer bir dava en iyilerini Allah yolunda kurban vermeye başlamışsa zafer yakındır. Biz iman etmiş insanlarız, bir davaya gönül vermişiz ve bu yolda kurban olana kadar Filistin davasını, Mescid-i Aksa davasını asla geri bırakmayacağız" dedi. Yürüyüşe, Filistinli Aktivist Talal Nasır, TÜGVA İstanbul İl Başkanı Beytullah Çiçen, Gazze Dayanışma Platformu Sözcüsü Necmettin Irmak ve Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Samet Paçacı da katılarak konuşmalar yaptı. Eylem, 3 Ağustos Cumartesi günü Türkiye’nin 81 ilinde ve dünya genelinde yapılacak yürüyüşlere katılım çağrısının yapıldığı dualarla sona erdi.

Kaynak: DHA