GÜNDEM

İstanbul'da Devlet Hastanesindeki İlaçları Satışa Sunan Şüphelilere Operasyon: 2 Doktor ve 19 Gözaltı

İstanbul’da, bir devlet hastanesinin ecza depolarından aldığı ilaçları yasadışı yollarla satan şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

Abone Ol

İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, aralarında iki doktorun da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, bir kamu hastanesinin çeşitli ecza depolarından yasa dışı ilaç alım ve satımının yapıldığı belirlendi. Operasyon, kaçak yollarla ülke içerisinde ticareti yapılan ilaçlar, özellikle de kaçak botoks ve dolgu ürünlerinin güzellik merkezlerinde kullanıldığı bilgisi üzerine gerçekleştirildi.

İstanbul’un yanı sıra Adana, Kırklareli, Samsun, Kastamonu ve Ankara illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında iki doktorun da bulunduğu toplam 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, ecza deposu olarak kullanılan iki ayrı adresin tespit edilmesiyle bir kişi daha gözaltına alındı.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, bin 547 adet botoks ve dolgu ürünü, çeşitli tıbbi malzemeler, 21 dijital materyal, 3 gram uyuşturucu madde ve yurt dışı ilaç ihracatına ilişkin belgeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Operasyonun, yasadışı ilaç ticaretine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak değerlendirildiği bildirildi.