GÜNDEM

İstanbul'da Casusluk Operasyonu: İsrail İstihbarat Servisi İçin Bilgi Toplayan 2 Şüpheli Yakalandı

İstanbul'da düzenlenen bir casusluk operasyonunda, İsrail İstihbarat Servisi'ne bilgi sağlayan iki şüpheli gözaltına alındı.

Abone Ol

 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, İsrail istihbaratının hedeflerindeki kişilerle ilgili bilgi, belge ve görüntü temin eden L.R. ve Y.B. isimli iki şahıs yakalandı.

MİT, L.R. isimli kişinin İsrail istihbarat yetkilileriyle irtibatta olduğunu ve İstanbul'da yaşayan hedef kişilere dair bilgi topladığını tespit etti. Bu tespit üzerine İstanbul Emniyeti'ne bilgi verildi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde, TEM ekipleri hedef kişilerin ikametlerinde fotoğraf, video ve drone çekimleri yaparak, bu hizmetler karşılığında İsrail İstihbarat Servisi'nden ödeme aldıkları belirlenen L.R. ve Y.B.'ye operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda şüpheliler gözaltına alındı. Y.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, L.R. tutuklanarak cezaevine gönderildi.