GÜNDEM

İstanbul'da 5 Milyon Liralık Ziynet Eşyası Çalan Şüpheliler Kılık Değiştirerek Hırsızlık Yapmış

İstanbul’da çeşitli evlerden yaklaşık 5 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve para çalan iki şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı.

Abone Ol

Şüphelilerin hırsızlık esnasında kılık değiştirdikleri ve farklı kıyafetler, şapka ve aksesuarlar kullanarak dikkat çekmemeye çalıştıkları güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.

Kılık Değiştirerek Hırsızlık

Olay, 24 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'da meydana geldi. Şüpheli kadın, mağdur A.C.O.’nun evine kapı kilidini kırarak girdi ve evdeki yaklaşık 5 milyon lira değerinde ziynet eşyasını bavula koyarak çaldı. Polis, olayın ardından başlattığı soruşturmada, şüphelilerin güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini belirledi. Kameralardaki görüntülerde, şüphelilerin şapka ve gözlük kullanarak kimliklerini gizlemeye çalıştıkları ve hırsızlık yaptıkları siteye girip ellerindeki bavulla evden ayrıldıkları görüldü.

10 Ağustos Cumartesi günü, hırsızlık şüphelileri tekrar ortaya çıktı ve bu sefer mağdur T.K.’nin evine girerek bir kol saati, 1500 dolar, 540 Euro ve bir miktar Türk lirası çaldı. Güvenlik kameraları, bu seferki hırsızlık olayında da şüphelilerin farklı kıyafet ve aksesuarlarla kılık değiştirerek evlere girdiklerini gösterdi.

50'den Fazla Suç Kaydı

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek Yıldız E. (20) ve Nazar Ş. (19) olduklarını tespit etti. İki kadın, Kartal’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerden Yıldız E.’nin daha önce poliste 60, Nazar Ş.’nin ise 52 suç kaydı olduğu belirlendi.

Şüpheliler, adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.