Turiste Yumruğa 10 Ay Hapis Turiste Yumruğa 10 Ay Hapis

Zeytinburnu Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’nda düzenlenen törenle öğrenciler yeni öğretim yılına başladı.

Bu yıl ülke genelinde 2 milyon 951 bin 685 öğrenci ders başı yaptı. Sabahın erken saatlerinde okullarına gelen öğrenciler, yapılan törenlerin ardından sınıflarına geçerek ilk derslerine başladılar. Zeytinburnu Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’nda da öğrenciler, yeni öğretim yılına büyük bir heyecanla adım attı.

Heyecan Dolu İlk Günler

Birinci sınıfa başlayan Ebrar Uluocak, “1. sınıfa geçtim, ismim Ebrar. Heyecanlıyım çünkü arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle tanışacağım. Üstümü giyindim, kahvaltımı yaptım, yemeğimi yedim. Hazırlandım ve anneme saçımı ördürdüm ki öğretmenim ve arkadaşlarım beni güzel görsün diye. Matematik dersini çok merak ediyorum” şeklinde duygularını ifade etti.

  1. sınıfa geçen Turalp ise, “Yaz tatilinde arkadaşlarımla vakit geçirdim ve okul için çok heyecanlıyım. Derslerime de çalıştım, kitabımı bitirdim. Pilot olmak istiyorum” dedi.

Birinci sınıf öğrencisi Nisa Sena, “Resim yapmayı çok seviyorum ve eczacı olmak istiyorum. Arada sırada kuşumu çıkarıp onu seviyorum. Büyüyünce hastaları iyileştireceğim ve onlara ilaç vereceğim” ifadelerini kullandı.

Velilerin Heyecanı

İkinci sınıf öğrencisi Nisa Sena’nın velisi Neslihan Keskin, “Biz ondan daha heyecanlıydık. Sabah 6’da kalktık, o da uyumadı. İlk sınıf biraz zordu ama çok şükür atlattık. Şimdi ikinci sınıf için heyecanlıyız. Yaz tatilinde hem ders çalıştık hem de tatilde denizde vakit geçirdik. Öğrenci son dakikaya kadar hazırlandı ama ben bir ay öncesinden okul dönemine hazırlanmaya başladım. İkinci sınıf biraz daha zor olabilir ama öğretmenimize güveniyoruz ve her şeyin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Tüm çocuklara başarılı bir eğitim yılı dilerim” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA