GÜNDEM

İstanbul Challenger 76. TED Open Basın Toplantısı Gerçekleşti

Türkiye’nin köklü tenis etkinliklerinden biri olan QNB Finansbank İstanbul Challenger 76. TED Open, bu yıl 76. kez düzenleniyor.

Abone Ol

2-8 Eylül tarihlerinde, QNB Finansbank’ın sponsorluğunda ve TED Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde yapılacak olan turnuvanın basın toplantısı TED Spor Kulübü’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, QNB Finansbank Üst Gelir Segmenti ve Varlık Bankacılığı Direktörü Feyyaz Bicak, Turnuva Direktörü Melis Yafe, Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan, son şampiyon Damir Dzumhur ve milli tenisçi Yankı Erel katıldı.

Cengiz Durmuş: "76 Yıldır Aralıksız Sürdürüyoruz"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, turnuvanın 76 yıldır devam ediyor olmasının önemine değinerek, “Bu uzun süreli gelenek büyük kulüplerin ve turnuvaların özelliğidir. TED Spor Kulübü de bu geleneği sürdüren önemli bir kulüptür. Tenisin Türkiye’de gelişimi için bu tür etkinlikler bilinirliliği artırıyor ve hedeflerimize ulaşmamızda önemli rol oynuyor” dedi. Türk sporcuların çeyrek finalde en iyi derecelerini elde ettiğini belirten Durmuş, daha ileri aşamalara geçiş için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Mehmet Tınaz: "Hazırlıklar Tamamlandı"

TED Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tınaz, turnuva hazırlıklarının erkenden başladığını ve tüm detayların tamamlandığını söyledi. Tınaz, “Kortları yeniledik ve her şey hazır. Bu yıl da spor ve eğlencenin buluşacağı güzel bir program hazırladık. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum ve başarılı bir turnuva geçirmeyi umuyorum” şeklinde konuştu.

Feyyaz Bicak: "Burada Olmaktan Gurur Duyuyoruz"

QNB Finansbank Üst Gelir Segmenti ve Varlık Bankacılığı Direktörü Feyyaz Bicak, “76. kez düzenlenen bu etkinlikte katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın birçok ünlü tenisçisini ağırlıyoruz ve turnuvanın başarılı geçmesini diliyoruz” dedi.

Özkan Alkan: "Spor ve Sanatı Desteklemeye Devam Edeceğiz"

Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan, “Hilton olarak spor ve sanatı destekleme amacımızı sürdürüyoruz. Bu yıl da turnuvaya verdiğimiz konaklama desteğinin devam edeceğinin garantisini veriyorum. Tüm sporculara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Damir Dzumhur: "İstanbul’da Olmak Beni Mutlu Ediyor"

Son şampiyon Damir Dzumhur, “İstanbul’da yeniden bulunmak benim için çok önemli. Burada kazandıktan sonra 4 challenger daha kazandım. Bu turnuva benim için bir başlangıç oldu. Bu unvanı kazanmak kolay değil ama elimden geleni yapacağım” dedi.

Yankı Erel: "Seyir Keyfi Vereceğiz"

Milli tenisçi Yankı Erel ise, “Bu yıl yine burada olmak güzel. Efsane isimlerle aynı kortu paylaşmak bizim tenisimizi geliştiriyor. Geçen sene Damir’e ikinci turda kaybettim, bu yıl daha iyi performans göstermeyi umuyorum. Seyir keyfi vereceğiz ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.