Tabela değişim törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri, Saylan'ın avukatı Hüseyin Karataş, ÇYDD Yönetim Üyesi Gülsen Akbulak, sinema oyuncusu Nergis Çorakçı ve birçok vatandaş katıldı.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, tören sırasında yaptığı konuşmada, Türkan Saylan'ın hayatının büyük kısmını bu sokakta geçirdiğini ve burada büyük bir mücadele verdiğini belirtti. Akpolat, "Türkan Hocamız, Cumhuriyet değerlerine adanmış bir bilim insanı olarak, cüzzamla mücadele derneğini kurup birçok insanın hayatını kurtarmış ve pek çok kız çocuğunun eğitim almasını sağlamıştır. Bu nedenle onun anısını yaşatmak Beşiktaş için büyük bir onurdur" dedi.

Başkan Akpolat, ayrıca Saylan'ın yaşadığı evin müzeye dönüştürülmesi sürecinin başladığını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu birlikte yöneteceklerini ifade etti. Eylül ayında müze dönüşüm sürecinin tamamlanması planlanıyor. Akpolat, bu süreçte katkıda bulunanlara teşekkür etti ve yerel halkın desteklerinden dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Kaynak: DHA