GÜNDEM

İstanbul Beşiktaş’ta Ciple Kadına Çarpıp Kaçan Sürücü Tutuklandı

İstanbul Beşiktaş`ta, kontrolünü kaybedip cipiyle park halindeki 4 araca çarptıktan sonra yolda yürüyen Dila Kırarslı’ya çarpan ve ardından olay yerinden kaçan Furkan Dağlı (34), Tekirdağ'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı hakimlikçe 'taksirle yaralama' suçundan tutuklandı.

Abone Ol

Kaza, 11 Ağustos’ta saat 04.00 civarında Beşiktaş, Fulya Deresi Sokak’ta gerçekleşti. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde otel işletmeciliği yapan Furkan Dağlı’nın kullandığı cip, önce park halindeki 4 araca çarptı, ardından yolda yürüyen Dila Kırarslı’ya çarparak devrildi. Kazada Kırarslı ağır yaralanırken, Dağlı olay yerinden kaçtı. Yaralı Kırarslı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Furkan Dağlı, kazadan yaklaşık 4 saat sonra Çerkezköy ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. İlk gözaltı sürecinin ardından serbest bırakılan Dağlı, Çağlayan Cumhuriyet Savcılığı tarafından yeniden gözaltına alınmak üzere Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı'na talep gönderildi. Bunun üzerine Dağlı, yeniden gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy Adliyesi'ne sevk edildi. Burada SEGBİS aracılığıyla İstanbul Çağlayan Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi'ne bağlanan Dağlı’nın ifadesi alındı. Mahkeme, Dağlı’yı 'taksirle yaralama' suçundan tutuklama kararı verdi ve Dağlı, cezaevine gönderildi.

Silah ve Mermi Paylaşımlarına Yeni Soruşturma

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Furkan Dağlı’nın sosyal medya hesaplarından silah ve mermilerle yaptığı paylaşımlar nedeniyle de yeni bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dağlı’nın evi ve işletmeciliğini yaptığı otelde arama gerçekleştirdi. Dağlı’nın arkadaşı O.Y. de, Karaağaç Mahallesi'ndeki evinde yapılan aramada ele geçirilen tabanca ve 4 bıçakla gözaltına alındı. O.Y., işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.