GÜNDEM

İsrail'in İran'a Yönelik Saldırısı ve ABD'nin Tutumu

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in önceki gece İran'daki askeri hedeflere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları telefonda görüştü.

Abone Ol

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, Bakan Austin, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin İran'daki hedeflere yönelik saldırıları hakkında Bakan Gallant'tan güncellemeler aldı.  Ayrıca Bakan Austin, ABD'nin İsrail'in güvenliği ve kendini savunma hakkına olan sarsılmaz bağlılığını yeniden teyit etti. 

Bakan Austin, ABD'nin İran ve İran destekli terör örgütlerinden gelen tehditlere karşı ABD personelini, İsrail'i ve bölgedeki ortaklarını savunmak için güçlendirilmiş kuvvet duruşunu ve ABD'nin herhangi bir aktörün bölgedeki gerginlikleri istismar etmesini veya çatışmayı genişletmesini engelleme kararlılığını vurguladı. 

İsrail'in İran'a yönelik saldırısı, bölgedeki gerginliklerin tırmanmasına neden olmuştur. İran, saldırıya misilleme yapmakla tehdit etmiş ve İsrail'e karşı askeri adımlar atacağını duyurmuştur.  Bu gelişmeler, bölgede yeni bir çatışma riskini doğurmuştur.

ABD'nin tutumu ise, İsrail'in güvenliğini desteklemek ve bölgedeki gerginliklerin daha da tırmanmasını önlemek yönündedir. Bakan Austin, İsrail'in meşru savunma hakkını vurgulamış ve ABD'nin bölgedeki ortaklarını korumak için güçlü bir duruş sergileyeceğini belirtmiştir.

Diğer yandan, ABD yönetimi, İran ve destekçisi terör örgütlerinden gelen tehditlere de karşı koymayı hedeflemektedir. Bölgedeki istikrarın sağlanması ve çatışmaların önlenmesi, ABD'nin temel öncelikleri arasında yer almaktadır.