GÜNDEM

İsrail Askerleri Tarafından Vurulan Ayşenur Ezgi İçin İzmir'de Tören Düzenlendi

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, İstanbul'dan İzmir'e getirildi.

Abone Ol

Cenaze, İzmir'de yapılan törenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Aydın'ın Didim ilçesindeki akrabalarını 20 gün önce ziyaret eden Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin'e destek amacıyla Batı Şeria'ya gitmişti. 6 Eylül'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulan Eygi'nin ölümü, Didim'de yaşayan amcası Yılmaz Eygi ve diğer yakınlarını derinden etkiledi. Cenaze, Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 08:30'da Bakü'den İstanbul'a getirildi. İstanbul Havalimanı VIP Terminali'nde düzenlenen törenin ardından, cenaze İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na aktarıldı.

İzmir'deki tören, VIP Terminali'nde yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz ve birçok yetkili ile Eygi'nin amcası Yılmaz Eygi ve diğer yakınları katıldı. Cenaze, polis mangası tarafından tören alanına getirildi ve İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından dualar okundu. Ardından, cenaze İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törende yaptığı açıklamada, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Filistin davası için hayatını verdiğini belirtti ve Filistin davasının Türkiye'nin davası olduğunu vurguladı. Özel, İsrail'in uygulamalarını sert bir şekilde kınadığını ifade ederek, dünya barışını tehdit eden bu eylemler karşısında daha güçlü bir duruş sergileme çağrısında bulundu.

Cenazenin 24 Eylül 2024 tarihinde Didim'de yapılacak törenin ardından defnedileceği açıklandı.