Büyükçekmece'de Engelli Çocuğa Şiddet İddiasına Bakım Merkezi Avukatından Açıklama Büyükçekmece'de Engelli Çocuğa Şiddet İddiasına Bakım Merkezi Avukatından Açıklama

Bu yıl, 60 yıllık saat zanaatkarı İsmail Isınır, İlin Ahisi olarak seçilmiştir. 

Ahilik, Türk-İslam esnaf ve sanatkâr teşkilatıdır ve köklü bir tarihe sahiptir. Ahilik, dürüstlük, dayanışma, paylaşma ve hoşgörü gibi değerleri ön plana çıkarır ve toplumsal yaşama yön veren önemli bir özelliğe sahiptir. 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Ahiliğin sadece bir ticari oluşum değil, toplumsal yaşama yön veren bir özelliğe de sahip olduğunu vurgulamıştır. Göger, bugün hangi esnafın kapısından girilirse, Ahiliğin hoşgörüsü ile karşılaşılacağını belirtmiştir. 

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de törende konuşmuş ve Ahilik kültürünün önemine değinmiştir. 

Törende, İsmail Isınır'a Ahilik kaftanı, Vali Köşger ve ESOB Başkanı Göger tarafından giydirilmiştir. Ayrıca, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından dua yapılmıştır. 

Sonuç olarak, Adana'da Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen törende, 60 yıllık saat zanaatkarı İsmail Isınır, İlin Ahisi seçilmiştir. Ahilik, dürüstlük, dayanışma, paylaşma ve hoşgörü gibi değerleri temsil eden köklü bir Türk-İslam esnaf ve sanatkâr teşkilatıdır. Törende, Isınır'a Ahilik kaftanı giydirilirken, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua da yapılmıştır.

Kaynak: DHA