Kaza, 10.00 sıralarında Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşti. S.A. yönetimindeki minibüs, L.G.'nin kullandığı akaryakıt tankeriyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen minibüsteki 11 işçi yaralandı. 

Kaza ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Germencik ve Aydın'daki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Öte yandan kazaya müdahale eden polis memuru M.T. de, otomobilin çarpması sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. 

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Yetkililerin, kaza nedenlerini ve sorumluluğu belirlemek için çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Güvenlik kamerası kayıtları ve tanık ifadeleri incelenerek kaza raporu hazırlanacak. 

Yoğun Jandarma Operasyonuyla 211 Aranan Kişi Yakalandı Yoğun Jandarma Operasyonuyla 211 Aranan Kişi Yakalandı

İş kazalarının önlenmesi için işverenlerin çalışanların güvenliğine yönelik tedbirleri artırması gerektiği uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Yol durumu, araç bakımı ve sürücü eğitimi gibi faktörlerin iş kazalarının azaltılmasında önemli rol oynadığı biliniyor.

İş kazalarının önlenmesinde tüm paydaşların - işverenler, çalışanlar, yetkililer - sorumluluklarını yerine getirmesi ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Ancak böylece çalışma hayatındaki can kayıpları ve yaralanmalar azaltılabilir.

Kaynak: DHA