GÜNDEM

'İş-Pozitif Programı' ile 487 Bin Kadına İstihdam Sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 'İş-Pozitif Projesi' sayesinde, 2024 yılının ilk 7 ayında 487 bin 1 kadına istihdam olanağı sunuldu.

Abone Ol

Kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bu program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 9 Şubat 2024'te hayata geçirildi.

İş-Pozitif Programı, kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe sağlayan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve özel sektör istihdam kuruluşlarının iş birliğiyle gerçekleştirildi. Programın amacı, kadınların iş gücüne katılımını desteklemektir. Katılımcılara mesleki eğitim, mali destek, hibe yardımları, istihdam teşvikleri, mesleki yeterlilik belgeleri, ihracat destekleri, ortaklık kurma fırsatları, tarımsal ve kırsal kalkınma destekleri, hayvancılık mali destekleri, iş birlikleri ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

Program kapsamında iş hayatına katılmak isteyen kadınlar, 15 projeden birine dahil edilebiliyor. İmalat sektöründe faaliyet gösteren ve en az 2 çalışanı bulunan işverenler, her istihdam ettikleri kadın için 25 bin TL’ye kadar ücret, prim ve vergi ödemesi yapma imkanı buluyor. Ayrıca, çocuk sahibi kadınlara 3 bin TL çocuk bakım desteği sağlanıyor. 'İş Pozitif' kapsamındaki kayıtlı kadın istihdamını destekleme projesi ile 4 bin kadın işverenin 4 bin kadını istihdam etmesi hedefleniyor. Bu işverenlere, her bir kadın çalışan için 20 ay boyunca aylık 15 bin 925 lira maaş ödemesi yapılacak.

Bu program, Türkiye'de kadın istihdamını artırarak ekonomik güçlenmeye katkı sağlamayı amaçlıyor.