Bu olaydan sonra hayatım karardı. Müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Erdoğan, 'haksız tahrik' indirimi ile 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çatak'ta Kışın Enerji Kesintilerini Önlemek İçin Alternatif Enerji Nakil Hattı Çekildi Çatak'ta Kışın Enerji Kesintilerini Önlemek İçin Alternatif Enerji Nakil Hattı Çekildi

Olay, 2023'ün Eylül ayında Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Çamlıca Mahallesi Eğitimciler Caddesi'nde meydana geldi. Emlakçılık yapan Ertuğrul Erdoğan, 2022 yılından bu yana ortak iş yaptığı gazino işletmecisi Bülent Karakuş ile alacak vereceği meselesi nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Erdoğan, ruhsatsız tabancayla Karakuş'a 7 el ateş etti ve ardından silahın kabzası ile tüm dünya vuruşunu yaptı. Bülent Karakuş olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından üstünü değiştirmek için eve giden Erdoğan, daha sonra polise teslim oldu ve tutuklandı.

Ertuğrul Erdoğan, Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılandı. İlk duruşmada cinayeti kabul eden Erdoğan, "Bülent ile ortak işler yapıyorduk. Para konusunda sürekli baskı yapıyordu. Korkuyordum. Olay günü parkta buluştuk, bana küfür etti. Silahı olduğu için korumak amacıyla ateşledim. Kendimi kaybettim. Vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Yiğitcan K. ise, "Ertuğrul, kardeşim arkadaşım. Olayın yerinde kimin arkadaşına küfür ettiğini gördüm. Ertuğrul da silahıyla ona ateş etti" şeklinde ifade verdi.

Bülent Karakuş'un ağabeyi Nail Karakuş'un sanıktan şikayetçi kararı, mahkeme heyeti 'haksız tahrik' indirimi bölüğü Ertuğrul Erdoğan'ı 'Kasten öldürme' suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Erdoğan'a ele geçirilmesi nedeniyle 3 ruhsatsız tabanca nedeniyle 6 yıl hapis ve 12 bin TL para cezası verildi.

Kaynak: DHA