Kaftanoğlu, söz konusu kardeşler hakkında 2003'ten beri devam eden ve zaman aşımına uğrayan 'Teşekkül halinde ihracat kaçakçılığı' iddiasıyla ilgilenmiştir. 

Manavgat'ta GES İçin ÇED Toplantısı Manavgat'ta GES İçin ÇED Toplantısı

İddiaya göre, Kaftanoğlu, kardeşleri mahkeme kararlarıyla korkutarak, Gaziantep Mahkemeler Veznesi tarafından düzenlenmiş gibi görünen sahte 99 adet sayman mutemedi alındı belgesi (ödenen harç parası bedeli) düzenlemiştir.  Bu belgelerde, kardeşlerin adli para cezalarının infaz edileceği, haklarında 10 katı tutarında beyanname düzenlendiği ve para cezasının ödenmemesi durumunda hapis cezasına çarptırılacakları ifade edilmiştir. 

Kaftanoğlu'nun, 2013-2020 yılları arasında değişik miktarlarda toplamda 41 milyon TL dolandırdığı iddia edilmektedir.  Avukat hakkında açılan davada, 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verilmiştir. Ancak Kaftanoğlu firari durumundaydı ve Ankara'da yakalanarak tutuklanmıştır. 

Bu olay, iş insanı kardeşlerin oldukça büyük bir miktarda dolandırıldığını göstermektedir. Kaftanoğlu'nun, zaman aşımına uğrayan bir davadan yararlanarak sahte mahkeme belgeleri düzenleyerek kardeşleri korkuttuğu ve böylece yüklü miktarda para topladığı iddia edilmektedir.  Avukatın hapis cezası alması ve yakalanması, adaletin işlediğini göstermektedir. Ancak kardeşlerin uğradığı maddi ve manevi zararın telafi edilip edilmediği konusu net değildir.

Kaynak: DHA