GÜNDEM

İş Bankası’nın Yeni Uygulamasıyla Müşteriler Enerji Tüketimlerini Nötrleyebilecek

Türkiye İş Bankası, müşterilerine yönelik yenilikçi bir uygulama başlatarak, elektronik cihaz kullanımıyla kaynaklanan enerji tüketimlerini nötrleme imkanı sundu.

Abone Ol

Bu uygulama, İşCep mobil bankacılık platformunda hayata geçirildi ve Türkiye'de bir ilk olarak öne çıkıyor.

Yeni uygulama ile banka müşterileri, elektronik cihazlarının enerji tüketimini İşCep üzerinden hesaplayarak, bu tüketimi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabilecek. İş Bankası, Greenzy platformu ile iş birliği yaparak bireylerin enerji tüketimlerini daha çevreci hale getirmeyi hedefliyor. Bu iş birliği sayesinde, günlük enerji tüketimi belirlenerek, oluşan karbon emisyonları yenilenebilir enerji kullanılarak nötrleniyor. Böylece doğaya verilen zarar azaltılırken, çevre koruma çabalarına da destek sağlanıyor.

İş Bankası, gelecekte müşterilerinin finansal ve finansal olmayan faaliyetlerinden kaynaklanan karbon salımlarını da İşCep üzerinden tamamen nötrlemeyi ve dijital bankacılık işlemlerini yenilenebilir enerji kaynaklarıyla desteklemeyi planlıyor.

‘Düşük Karbonlu Ekonomi için Emisyonları Azaltmayı Hedefliyoruz’

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Greenzy iş birliğinin çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanındaki yaklaşımlarının bankacılık hizmetlerine yansıdığını belirtti. Lüle, "İklim kriziyle mücadelede düşük karbonlu ekonomiye geçişi hızlandırmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimizin İşCep üzerinden Greenzy’ye ulaşarak enerji tüketimlerini yenilenebilir kaynaklarla dengeledikleri bir sistem kurduk," dedi.

İş Bankası müşterileri, İşCep’teki ‘Yeşil Enerji’ menüsünden Greenzy platformuna erişerek, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, akıllı saat gibi cihazların enerji tüketiminden kaynaklanan karbon salımlarını nötrleyebilirler. Örneğin, bir cep telefonunun yıllık enerji tüketimi 10,5 kWh iken, bu tüketim sonucu oluşan 4,9 kg karbon salımı, Greenzy’nin güneş enerjisi ile dengeleniyor.

Ayrıca, ‘Enerji tüketimini yeşil enerjiye dönüştürme’ hedefi, İşCep’teki Geleceğe Orman programında yer alıyor. Kullanıcılar, çevre dostu bankacılık işlemleri ile karbon puanı kazanarak, belirli bir hedefe ulaştıklarında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan bağışlatma imkanına sahip oluyor. Geleceğe Orman kullanıcıları, 30 Kasım’a kadar İşCep üzerinden yapacakları Greenzy cep telefonu enerji sertifikası alımlarında yüzde 100 indirim kazanacak.