Törenin ardından konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, “Hangi sektörlerde daha fazla odaklanmamız gerektiği üzerine düşündük ve finansal gücümüzün yanı sıra teknolojik kapasitemizi de paylaşmak istedik. Tarım sektörüne özellikle önem vermeyi seçtik. Türkiye’nin verimli ovalarında 'Tarım İhtisas Şubesi' olarak adlandırdığımız bu şubelerle çiftçilere hizmet sunmayı planlıyoruz. Bu şubelerimizde çiftçileri akademisyenlerle, uzmanlarla buluşturmayı ve onların tarım konusundaki bilgi ve bilinç düzeyini artırmayı amaçlıyoruz. 100'üncü yılımızda Malkara'daki İş Bankası şubesinin 58'inci yılında Tarım İhtisas Şubesi’ni açmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Açılış töreninde İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz’ın yanı sıra Malkara Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, bankanın yöneticileri, bölgedeki sanayiciler, oda temsilcileri, çiftçiler ve davetliler yer aldı.

Sezgin Yılmaz, İş Bankası'nın bu yıl 100'üncü doğum yılını kutladığını hatırlatarak, “26 Ağustos 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan bankamız, 100. yılını 26 Ağustos 2024 tarihinde müşterilerimizle birlikte kutladı. Malkara'daki şubemizi ise 1966 yılında açtık. O günden bu yana Malkara halkına hizmet vermeye devam ediyoruz. Tarıma olan bağlılığımız, kuruluşumuzdan bu yana süregelen bir öneme sahiptir” şeklinde konuştu.

Yılmaz, tarım sektörüne odaklanmanın önemine dikkat çekerek, "Son yıllarda yaşanan gıda krizleri ve kuraklık gibi sorunlar tarımın ne kadar kritik bir alan olduğunu ortaya koyuyor. Sürdürülebilir tarımın, gıda güvenliğinin önemini biliyoruz. Bu nedenle, özellikle verimli tarım alanlarında 'Tarım İhtisas Şubesi' adını verdiğimiz bu yeni şubelerle çiftçilere yönelik hizmetlerimizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yılmaz, şubelerde büyük ekranlı televizyonlarla diğer tarım ihtisas şubeleriyle bağlantılar kuracaklarını, bu sayede çiftçilerin sorularına uzmanlardan yanıtlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, çocuklar için düzenlenen Meraklı Tohum Projesi kapsamındaki yaratıcı drama atölyesi ile gençlerin tarım konusundaki ilgisini artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Malkara'nın, ayçiçeği, buğday, yem bitkileri ve sebzelerin yanı sıra hayvancılık faaliyetleriyle de bilinen önemli bir tarım merkezi olduğunu belirten Yılmaz, bu yeni şubenin tarımda verimliliği artıracak bilgi ve teknolojilerin paylaşılacağı bir merkez olacağını vurguladı. Tarım teknolojilerinin kullanımıyla maliyetlerin düşürülebileceğini ve daha doğa dostu üretimin sağlanabileceğini belirten Yılmaz, bu yaklaşımın gelecek nesillere karşı sorumluluklarının bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Kaynak: DHA