Köse, dünya genelindeki başarılı öğrenciler arasından seçilerek İngiltere'de eğitim alma fırsatı yakaladı.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

26 yaşındaki Burak Köse'nin Manchester Üniversitesi'ne kabul edilmesinde, İEÜ'den Dr. Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto ile birlikte geliştirdiği 'optik navigasyon' projesinin büyük bir rol oynadığı belirtildi. Uzay araçlarının konumunu kameralar yardımıyla belirlemeye yönelik bu özel çalışma, Manchester Üniversitesi yetkililerinin dikkatini çekti. Köse'nin derslerdeki başarısı ve niyet mektubuyla da öne çıktığı ifade edildi.

Köse, İngiltere'de eğitim alacak olmanın kendisini çok gururlandırdığını ve mutlu ettiğini dile getirerek, "Dünyada birçok gencin hayalini kurduğu bir üniversiteye kabul edilmem benim için büyük bir şans. Yüksek lisans eğitimiyle aldığım bilgileri daha da derinleştirme fırsatını elde edeceğim. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için elimden geleni yapacağım. Havacılık ve uzay alanında endüstriyel araştırmacı olarak kariyerimi ilerletmek istiyorum ve İngiltere bunun için ideal bir yer. Gelecekte yurt dışında mı kalırım yoksa ülkeme mi dönerim, bunu zaman gösterecek," şeklinde konuştu.

Burak Köse, 'optik navigasyon' projesini daha önce Türk Fizik Derneği'nin Bodrum'daki kongresinde sunduğunu ve Avrupa Fizik Derneği başkanı dahil olmak üzere bilimsel bir topluluktan olumlu geri dönüşler aldığını belirtti. Köse, projenin teknik ve detaylı özellikleriyle dikkat çektiğini ve büyük üniversitelere kabul edilmek için projelerin farklı ve iddialı olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, projede emeği geçen Dr. Fabrizio Pinto'ya teşekkür etti.

Kaynak: DHA