GÜNDEM

İnciraltı’nda Karavanlar Güvenle Konaklayabilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı Terminali’nde açtığı yeni karavan ve tekne otoparkıyla karavan sahiplerine konaklama imkanı sundu.

Abone Ol

Şehir merkezine yakın ve doğayla iç içe bir konumda bulunan otopark, karavan kullanıcıları tarafından ilgi görmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, karavan park sorununu çözmek amacıyla ilk olarak geçen nisan ayında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bir karavan otoparkı açmıştı. Bu otopark, 89 karavan ve 163 binek aracın park edilebileceği kapasiteye sahip. Şimdi ise İnciraltı bölgesinde yeni bir hamle gerçekleştirildi. İnciraltı Terminali'nde İZELMAN A.Ş. tarafından işletilen karavan ve tekne otoparkı, 93 karavan ve 64 tekne için park yeri sunuyor. Ayrıca, karavanlarla konaklama yapabilme imkanı da sağlanmış durumda. Bölgeye, konaklama yapan kullanıcılar için tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama yerleri yapılması planlanıyor.

İZELMAN A.Ş. Otoparklar Müdürlüğü Bölge Şefi Naim Akbıyık, "İnciraltı Terminali'ndeki karavan ve tekne otoparkımız faaliyete geçti. Otoparkımızda güvenlik için bariyerler ve kamera sistemleri aktif durumda. Karavan kullanıcılarının konaklayabilmesi için tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama alanları projelendirildi. Bu otopark, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karavan konaklaması için yapılan ilk otopark. Başkanımız Cemil Tugay'ın talimatıyla vatandaşlarımız burayı kullanarak karavanlarıyla konaklayabilecekler. İnciraltı'nın doğası, burayı tercih edilen bir yer haline getiriyor. Talep oldukça yoğun. Aylık abonelik sistemiyle işletilen otoparkımız hayırlı olsun" dedi.

Karavan otoparkını konaklamalı olarak kullanmaya başlayan Ahmet Özçilingir, "İzmir'de kalabileceğimiz kalıcı bir yer arıyorduk. Burası hem uygun hem de güvenli bir seçenek oldu. İstanbul'da yaşıyorum ve ağabeyim karavanda yaşamayı düşünüyor. Bu nedenle burayı denemek istedik. Konaklama için ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz ve ev gibi kullanabileceğimiz bir yer arıyorduk. Burası bisikletle ulaşım açısından da rahat. Sessiz, sakin bir ortamda, doğa içinde bulunuyoruz. Sahil şeridi ve bisiklet yolları güzel. Şehre hızlıca ulaşabiliyoruz. İstanbul'da şehir merkezine yakın ve doğanın içinde böyle bir alan bulmak zor" şeklinde konuştu.

Otopark, sadece abonelik sistemine göre hizmet veriyor ve giriş-çıkışlar güvenlik kameralarıyla kayıt altına alınıyor. 24 saat hizmet veren otopark, güvenlik görevlileri tarafından denetleniyor. Karavan kullanıcıları için projelendirilen tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama yerlerinin ise kısa süre içinde faaliyete geçmesi planlanıyor.