Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

"Benim kalbim buruk ve vicdanım köşeye sıkışmış durumda," diyen İmamoğlu, "Her alanda başarılı bir millet olmayı başarmamız gerekiyor. Aksi takdirde, bu ülkede minik bir çocuğun ölümünün altında 86 milyon insan kalır ve eziliriz. Bu konunun altından milletçe kalkabilmenin yolunu bulmalıyız," şeklinde konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılına 16 Eylül’de başlayacak olan Enstitü İstanbul İSMEK'in açılışında ve eğitmenler buluşmasında konuşan İmamoğlu, İSMEK'in geldiği noktadan memnun olduklarını, ancak gelişime açık olduklarını belirtti. İmamoğlu, "4 dalda, 23 alanda, 1400'e yakın program sunmak muazzam bir şey," diyerek, Enstitü İstanbul İSMEK'in eğitim programlarının çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirildiğini ve İstanbulluların istihdama katılımını daha güçlü bir şekilde destekleyeceklerini ifade etti.

İmamoğlu, Diyarbakır'da yaşanan Narin Güran cinayetine de değinerek, "Bu ülkede Narin niye öldü? Benim vicdanım bu konuda oldukça rahatsız. Adaletin, bir çocuğu doğduğu andan itibaren korumak anlamına geldiğini düşünüyorum. Boş konuşmak yerine, 'iş başardık' diyebilmeliyiz," dedi.

Kaynak: DHA