Halkımızın güvenli binalarda huzur içinde yaşaması için tüm siyasi hesapları bir kenara bırakmalıyız. Bu meseleyi böyle görmeliyiz ve ortak bir çabayla gereken her şeyi yapmalıyız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki merkez binasında gerçekleştirilen protokol imza töreninde, İBB ile KİPTAŞ arasında düşük gelirli hak sahiplerine riskli yapılarını yenileme desteği sunacak 'Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi' anlaşması imzalandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törende, protokol imzaları Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı adına İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından atıldı. Törende CHP Parti Meclisi üyeleri, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve birçok davetli de yer aldı.

İmamoğlu, konuşmasında, "Depremle ilgili sorumluluklarımızı yerine getirmedik. 25 yıl boyunca ülkemizi yeniden sağlam bir hale getirebilirdik. Ancak, ne yazık ki, depreme dirençli ve dayanıklı bir şehir inşa edemedik. Bu konunun siyasi çıkarlar için istismar edildiğini düşünüyorum. Ancak, bu konuda tek çözüm seferberlik anlayışıdır. İBB olarak son 5 yılda bu konuda büyük bir çaba gösterdik. Kentsel dönüşümde yeni uygulamalar ve imkanlar getirmeye devam ediyoruz" dedi.

İmamoğlu, inşaat maliyetlerinin yüzde 40 ila 60 oranında destek göreceğini belirterek, “Kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde büyük bir başarı yakaladık. Vatandaşlarımızın güvenli yuvalara kavuşması için büyük bir özen gösterdik. Gelir seviyesine göre destek oranları değişkenlik gösterecek, iki veya üç asgari ücret geliri olan vatandaşlara mali destek sunacağız” şeklinde konuştu.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ise, "Kentsel dönüşüm süreçlerinde dar gelirli ailelerin borç yükü büyük bir engel oluşturuyor. Bu protokolün diğer paydaşlara örnek olmasını umuyorum. Destek paketinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, 'İstanbul Yenileniyor Platformu' üzerinden tüm süreçleri takip edebilirler" dedi.

Kaynak: DHA