GÜNDEM

İlmek İlmek İşlenen Kırkyama Çocuk Yorganları Büyük Beğeni Topladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kadın Atölyeleri, el emeği ürünlerle dikkat çekiyor.

Abone Ol

Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesi’nde düzenlenen Kırkyama Kursu’na katılan kadınlar, “Kırkyama Çocuk Yorganı Sergisi” açarak eserlerini sergiledi.

Trafik Park Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde gerçekleşen sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, kurs öğretmeni ve kursiyerlerle birlikte workshop etkinliklerine de katıldılar. Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesi’nde hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında Kırkyama Kursu veriliyor. Sabah ve öğle gruplarında toplam 40 kursiyer, bu kurs sayesinde çeşitli el emeği ürünler üretiyor. Kursiyerler, hem ürettikleri yorgan, yastık ve çantaların satışını yaparak ekonomik kazanç sağlıyor hem de sosyalleşme fırsatı buluyor.

Kırkyama öğretmeni Fatma Kuru, dört yıldır kursiyerlere kırkyama, iğne oyası, patchwork ve ev tekstili gibi alanlarda eğitim verdiğini ifade ederek, "Kursiyerlerimiz kumaşlarını kombinleyerek satıyorlar. Şu an 40 sipariş almış durumdayız ve onları yetiştirmeye çalışıyoruz. Sergilerimiz büyük ilgi görüyor. Kırkyama, sabır ve emeğin birleştiği bir sanattır" dedi.

Sergideki ödüllü eserler hakkında bilgi veren Kuru, "Mersin il birincisi olan bir çocuk yorganımız ve Kültür Bakanlığı tarafından ödüllendirilmiş birkaç ürünümüz var. Bu eserler, Mersin’in iğne oyası ve kırkyamayı bir araya getirerek ortaya çıkardığımız özgün tasarımlar" şeklinde konuştu.

Ayrıca, kursiyerlerin dışarıdan sipariş almaya devam ettiğini belirten Kuru, "Bir ressamımız aracılığıyla ünlü bir mağazadan sipariş aldık. Bu sayede öğrencilerimiz ekonomik özgürlük elde ediyor ve aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar" diye ekledi.