GÜNDEM

İlkan Karaman, Tekirdağ'da Toprağa Verilecek

Muğla Datça`da 8 Eylül Pazar gecesi saat 02.30 sıralarında 1.16 promil alkollü olduğu belirlenen Emre Ali Ö.'nün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden basketbolcu İlkan Karaman, yarın memleketi Tekirdağ'da toprağa verilecek.

Abone Ol

Karaman’ın cenazesi, Marmaris Devlet Hastanesi'nde yapılan işlemlerin ardından ailesi tarafından teslim alındı ve havayoluyla İstanbul'a taşındı. Cenaze namazı, Tekirdağ Kapaklı Karaağaç Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınacak. Doğa ve dalış sporlarını sevip Datça'ya yerleşme kararı alan milli basketbolcu, İzmir'den Datça'ya eşyalarını taşıdığı ilk gece trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Alkollü sürücü Emre Ali Ö., kaza sonrası olay yerinden kaçtıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Basketbol camiasını derinden üzen 1990 doğumlu İlkan Karaman, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş, İstanbul BŞB Spor, Büyükçekmece, Petkimspor, Yalovaspor, Manisa BŞB Spor ve son olarak Çayırova Belediyespor takımlarında forma giymişti. Fransa'da Cholet ve Antibes, Tayvan'da Formosa Taishin Dreamers takımlarında da oynayan Karaman, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takım’da görev almıştı. 2.06 boyundaki Karaman, 2012 NBA Draftı'nda Brooklyn Nets tarafından 57. sıradan seçilmiş ancak NBA'de forma giymemişti. Basketbolun yanı sıra doğa sporlarına da ilgi duyan Karaman'ın sosyal medya hesaplarında, doğa, dalış ve zıpkınla avcılık videoları binlerce takipçi tarafından izlenmişti.

SON PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI

Tayvan'da oynadığı dönemde 46 sayıyla Asya'da sayı rekoru kıran İlkan Karaman, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri sonrasında kulübüyle birlikte yardım toplamış ve iki iç saha maçının hasılatını depremzedelere bağışlamıştı. Ölmeden önce Instagram hesabından paylaştığı son video ise sevenlerini derinden etkiledi. Kano yaparken çektiği videoda, "Büyüleyici bir rüyanın içinde miyim? Bir yanımda ay diğer yanımda inanılmaz bir gün batımı… Rica etsem beni bu rüyadan uyandırır mısınız? Çünkü bu gerçek olamaz" sözleriyle duygularını ifade etmişti. İlkan Karaman için eski kulüpleri ve basketbolcular sosyal medya hesaplarında paylaşımlarda bulundu.