2014 yılında envantere giren bu İHA, 10 bin saatlik uçuş süresiyle gövde ömrünü tamamlayan ilk Bayraktar TB2 oldu.

Bayraktar TB2'nin ilk sistemi olan S5, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2014'te kabul testlerinin ardından dahil olmuştu. Görev süresi boyunca Hendek Operasyonları, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve devam etmekte olan Pençe harekâtlarında yer aldı. Toplamda 750'den fazla sorti gerçekleştirerek önemli bir görev süresi tamamladı.

Göreve veda eden Bayraktar TB2 S5 İHA, bundan sonra Baykar tarafından eğitim ve test uçuşlarında kullanılacak bir gövde ömür devri araştırma uçağı olarak görev alacak. TSK envanterinden çıkarılan S5 İHA’nın yerine, Baykar tarafından üretim hattından yeni çıkan T510 kuyruk numaralı Bayraktar TB2 SİHA Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

S5 İHA’nın emekliye ayrılması nedeniyle İstanbul’daki Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Zeynel Abidin Erginbaş, İHAS Tugay Komutanı Tuğgeneral Sertaç Öztürk, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar çalışanları katıldı. Tören, kesilen pasta ve takdim edilen plaketlerle sona erdi ve Bayraktar TB2 S5 İHA, eğitim ve test uçağı olarak kullanılmak üzere yeni görev yerine uğurlandı.

Kaynak: DHA