GÜNDEM

İletişim Başkanı Altun: Narin Davasında Gizlilik Kararı Devam Ediyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Narin isimli masum kızın cenaze namazının ardından devam eden soruşturmada gizlilik kararının halen geçerli olduğunu duyurdu.

Abone Ol

Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Narin'in katledilmesiyle ilgili soruşturmada uygulanan gizlilik kararının devam ettiğini belirtti.

Altun, açıklamasında, "Narin'in cenaze namazı sonrasında yürütülen soruşturmanın gizlilik kararı geçerliliğini korumaktadır. Medyada, hem geleneksel hem de dijital platformlarda, soruşturmanın gizliliğine zarar verecek ve yanıltıcı bilgi içeren paylaşımlar yapıldığı gözlemlenmiştir. Bu durumun, bazı çevrelerce siyasi ve ideolojik rant sağlamak amacıyla kullanıldığını üzülerek görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Narin’in adalet önünde hesap vermesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyu yakından takip ettiğini vurgulayan Altun, "Yetkili kurumlar ve kişiler konuyla ilgili özenli çalışmalarını sürdürmektedir. İletişim Başkanlığımız, dezenformasyonla mücadele kapsamında tüm ilgili kurumlarla koordinasyon içindedir. Dezenformasyonun yayılmasını engellemek, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, vatandaşlarımızın yalnızca yetkili kurum ve kişiler tarafından yapılan açıklamalara itibar etmelerini önemle rica ediyoruz" dedi.