Olay, 7 Ekim günü gerçekleşti. O gün, İdil ilçesine bağlı Oyalı köyünde yaşayan 14 yaşındaki Enes Düzgün ve 15 yaşındaki Enes Arız, ilçe merkezindeki bir yatılı Kur'an kursundan çıktıktan sonra geri dönmediler. Kurs yönetimi, çocukların dönmemesi üzerine ailelere haber verdi. Ailelerin durumu polise bildirmesi üzerine, çocukların bulunması için arama çalışmaları başlatıldı. 

4 gün boyunca süren yoğun arama çalışmaları sonucunda, 10 Ekim günü Enes Düzgün ve Enes Arız sağ salim bulundu.  Şırnak Valiliği'nin yaptığı açıklamada, "Konu ile ilgili ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde 10 Ekim günü E.A. (15) ve E.D. (14) isimli iki çocuğumuz sağ salim bulunmuştur" ifadelerine yer verildi. 

Çocukların neden ve nasıl kaybolduklarına dair detaylı bilgi verilmedi. Ancak kayıp ihbarının ardından başlatılan kapsamlı arama çalışmaları sonucunda, 4 gün sonra sağ salim bulundukları belirtildi.  Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu ve ailelerine teslim edildikleri açıklandı.

Bu olayın, kaybolan çocukların bulunmasıyla mutlu bir sonla noktalandığı görülmektedir. Bölgedeki güvenlik güçlerinin hızlı ve etkin müdahalesi sayesinde, kayıp çocuklar kısa sürede sağ salim bulunabilmiştir. Ancak kaybolma nedenlerine ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşılmadığından, konunun tam olarak aydınlatıldığı söylenemez.

Kardemir'in Yerli Maden Kullanımı ile Ulusal Ekonomiye Katkısı Kardemir'in Yerli Maden Kullanımı ile Ulusal Ekonomiye Katkısı

Kaynak: DHA