Datça'nın Mesudiye köyünde kahvehane işleten Adem Türk, 1964 yılında ilçe merkezine taşınarak el yapımı ayakkabıcılık yapmaya başladı. 'Paşa Dede' olarak tanınan Adem Türk, sipariş üzerine özel ayakkabılar üretmeye başladı. Kısa süre sonra, 1965 yılında çocukları Mehmet ve Tufan Türk, babalarıyla birlikte çalışmaya karar verip Datça merkezine taşındılar.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

1980'li yıllarda, özel imalat ayakkabılara olan talebin azalması ve Datça’daki turizmin başlamasıyla birlikte, aile sandalet üretimine yöneldi. 2008 yılında Adem Türk'ün vefatının ardından, Mehmet ve Tufan Türk iki ayrı dükkanda baba mesleğini sürdürdü. Tufan Türk, “Bu işi yapmaktan çok mutluyum. İmal ettiğimiz sandaletlerin 10 ila 20 yıl boyunca kullanıldığını görmek bizi memnun ediyor. İşimizi severek yapıyoruz” dedi.

Mehmet Türk’ün oğlu Tolga Türk (48), emekli olduktan sonra babasının dükkânında çalışmaya başladı ve aile işine çanta üretimi de ekledi. Tolga Türk, “Emekli olduktan sonra aile işine çanta üretimi yaparak destek oldum. Bu süreçte babam ve amcamın yanında olmak bana büyük bir mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA