GÜNDEM

İki Aile Arasında 4 Kişinin Öldürülmesi Sonrası Başlayan Husumet, Barış Töreni İle Son Buldu

Adana'da, Hakim Aba'nın (23) boşanma aşamasındaki eşi Şükran Aba (20), kayınpederi Turgut Erat (51), kayınvalidesi Leyla Aktay (51) ve kayınbiraderi Muhammet Erat'ı (18) öldürmesinin ardından başlayan iki aile arasındaki husumet, Mardin'in Derik ilçesinde düzenlenen bir barış töreni ile sona erdi.

Abone Ol

Olay, 22 Haziran'da Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. Şükran Aba, boşanmak istediği eşi Hakim Aba ile konuşmak üzere gittiği bakkalda tartıştı. Evlerine dönen Şükran Aba ile eşi arasında tekrar tartışma çıktı ve bu tartışma, çevredeki ailelerin de katılımıyla kavgaya dönüştü. Hakim Aba, yanındaki tabancayı çıkararak eşi ve kayınbiraderi ile kayınpederi ve kayınvalidesine ateş etti. Olay sonrası 3 aylık bebeğini alıp kaçan Aba, Hatay'ın Erzin ilçesindeki bir adreste yakalandı.

HUSUMETİN SONA ERMESİ İÇİN BARİŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Olayın ardından Erat ve Aba aileleri arasında başlayan husumeti sona erdirmek amacıyla Mardin'in Derik ilçesinde Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği (Metina-Der) ve kanaat önderleri devreye girdi. Barış heyeti tarafından yapılan görüşmelerin ardından, her iki aile husumeti sona erdirmeyi kabul etti. Barış töreni, Zeytinpınar Mahallesi'ndeki taziye evinde düzenlendi. Metina aşireti lideri Şerif Temelli, Dernek Başkanı Aydın Pirinççioğlu, kurucu başkan Eshat Güngürür ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, vaiz Yusuf Durmaz tarafından dua edildi ve aileler Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini etti.

Dernek Başkanı Aydın Pirinççioğlu, husumetin barışla sonuçlanmasından memnun olduklarını belirterek, "Herkese teşekkür ediyoruz. Olayın büyümemesi için ciddi bir çalışma yaptık. İki aileyi bir araya getirmek bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu bölgede kan davaları görmek istemiyoruz" dedi.

Derneğin kurucu başkanı Eshat Güngürür ise iki aydır ailelerle görüştüklerini belirterek, "Metina aşiretimizin lideri Şerif Temelli'nin çabalarıyla barış sağlandı. Erat ailesinin büyükleri barışı kabul etti. Bu barış, bölgemize örnek olacak ve inşallah diğer husumetler de bu barışı örnek alarak sonlanır" diye konuştu.