10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasındaki çatışmaların yol açtığı bu krize yanıt olarak, İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan’ın üç farklı şehrinde kapsamlı yardım çalışmalarında bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın açıklamasına göre, Sudan'daki iç savaş 25,6 milyon kişiyi etkilemiş ve 7,8 milyon insan ülke içinde farklı bölgelere göç etmek zorunda kalmıştır. 2,1 milyon insan ise Sudan'ı terk ederek başka ülkelere göç etti. Ülkenin sağlık sistemi büyük ölçüde çökmüş durumda ve kolera vakaları hızla artıyor. Açlık, kıtlık ve hastalıklar nedeniyle insani yardımlara acil ihtiyaç duyuluyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan’da başladığı yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Vakıf, başkent Hartum ve Gadarif şehirlerinde iki mutfak açarak günlük olarak 3 bin 800 sıcak yemek hazırlıyor. Hartum'da 2 bin 800 kişiye, Gadarif’te ise 1000 kişiye sıcak yemek servisi yapılıyor. Şimdiye kadar toplamda 20 bin 635 sıcak yemek dağıtıldı.

Ayrıca, Hartum, Gadarif ve Port Sudan şehirlerinde toplamda 20 bin 340 gıda paketi ve 19 bin 778 hijyen paketi dağıtıldı. Ağustos ayının son haftasında, Gadarif ve Darfur bölgelerinde 625 aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirildi. İHH, bölgedeki yardım çalışmalarına devam etmektedir.

Kaynak: DHA