GÜNDEM

İBB Başkanı İmamoğlu, Basketbol Gelişim Merkezi'ni Ziyaret Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ile birlikte yeni tamamlanan Basketbol Gelişim Merkezi'ni gezdi.

Abone Ol

Ziyaret sırasında, İmamoğlu ve Türkoğlu, 10 bin kişilik ana salon, Milli Takımlar Salonu, altyapı salonları, Basketbol Müzesi ve Basketbol Kütüphanesi hakkında detaylı bilgi aldı.

TBF Başkanı Türkoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “İstanbul’umuza ve basketbolumuza kazandırdığımız bu tesisin önemini Sayın Başkanımıza ayrıntılı şekilde aktardık. Amacımız, İstanbul'daki ve Türkiye genelindeki basketbolseverleri tek bir çatı altında toplayarak, basketbolumuzu daha ileriye taşımak” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu ise, “Tesis, halkın çevreyle uyumlu bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış. Anadolu Efes ve Galatasaray kulüplerinin burada yapacağı maçlar gibi etkinlikler için ulaşım planı gerekli. Hem sahil yolundan hem de Topkapı'dan, Marmaray ve tramvay hatları üzerinden yaya trafiği entegre edilmelidir. Bu tesis, hem Zeytinburnu hem de İstanbul için kültürel ve spor anlamında büyük bir değer katacaktır” ifadelerini kullandı.

Basketbol Gelişim Merkezi, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ofislerinin yanı sıra, 10 bin kişilik ana salon, bin kişilik A Milli Takım antrenman salonu, 500 kişilik üç altyapı salonu, Basketbol Kütüphanesi, Basketbol Müzesi ve 3x3 basketbol sahaları ile donatılmıştır.