Ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul'da ve Türkiye genelinde açmayı planladıkları kreşler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
"İstanbul'un 34 İlçesinde Kreş Açtık, Daha Da Açacağız"
İmamoğlu, İstanbul'da 34 ilçede kreşlerin hizmete girdiğini belirterek, “Şükürler olsun, İstanbul’un 34 ilçesinde kreş açtık. Ama bu bizim için bir başlangıç. Daha da açacağız, inşallah Türkiye’nin her yerinde bu hizmeti sunacağız. Zamanı geldiğinde, Türkiye'nin dört bir yanında biz bu kreşleri açacağız,” diyerek bu alanda önemli bir hedef belirlediklerini söyledi. İmamoğlu, ayrıca Eyüpsultan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 5 kreş açtıklarını ve bu sayının artacağına dikkat çekti.
İBB Başkanı, bir belediyenin kreş açmasının, diğer belediyeleri kıskandırmaması gerektiğine de vurgu yaptı. “Bir belediye kreş yapıyorsa, diğeri de gider der ki, ‘Nasıl yaptın, ben de yapmak istiyorum.’ Benim anlayışım budur. Bu ülkenin en küçük ilçesinde yapılacak bir şey, eğer iyi bir şeyse, ben bunu alır, İstanbul’da uygularım,” dedi. İmamoğlu, tüm kamu kurumlarının iyilikte yarışması gerektiğini belirterek, “Kamu kurumları birbirinin ayağına basmaz, birbirinin önünü açar. İnsanına daha fazla hizmet gitmesi için birbirine yardımcı olur,” şeklinde konuştu.
Eğitim ve Adaletin Gelecekteki Önemi
İmamoğlu, eğitim ve adaletin ülkenin geleceği için kritik öneme sahip olduğunu belirterek, bu iki kavramı toplum için temel taşlar olarak nitelendirdi. Eğitimin geleceği şekillendirecek en önemli faktör olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Eğitim varsa, geleceğimiz var. Eğitim ve adalet varsa, bir ülkenin bugünü de yarını da güvence altındadır,” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, eğitim konusunda sıkıntılar yaşadıklarını da sözlerine ekleyerek, bu koşullarda bile çocukların eğitimine katkı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Kreşlere Yönelik Tartışmalar ve Kamu Sorumluluğu
İmamoğlu, kreş açılışlarına karşı yapılan bazı eleştirilere de değindi. “Adına ne derseniz deyin, çocuklarımız burayı seviyor,” diyen İmamoğlu, hizmetin önemli olan kısmının çocuklar ve aileler için sağlanan eğitim ve bakım olduğunu vurguladı. “Çocuk Etkinlik Merkezi ya da kreş, Yuvamız İstanbul... Ne derseniz deyin, çocuklarımız burada mutlu,” diyerek, açtıkları her kreşin ve etkinlik merkezinin, çocukların gelişimine katkı sağlamak adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.
"Bunları Görüyoruz, Ama Biz Yine de İleriye Bakıyoruz"
İmamoğlu, bu süreçte yaşadıkları zorluklardan da bahsederek, "Ben cami yaptım, imam vermediler. Okul yaptım, ‘Açılışını yapamazsın’ dediler. Karakol yaptım, karakolun açılışına gittik, polis yoktu," diyerek, bazen eğitim ve kamu hizmetlerine engel olmaya çalışan güçlerin varlığını da dile getirdi. Ancak buna rağmen, İmamoğlu ve ekibinin tüm bu engellemelere rağmen eğitime destek vermeye ve hizmeti halkla buluşturmaya kararlı olduklarını söyledi.
Kreş Projesinin Adı ve Önemi
İmamoğlu, belediye olarak açtıkları kreşlerin adının çok önemli olmadığını, asıl önemli olanın çocuklara sağlanan eğitim ve bakım olduğunu belirtti. "Adına ne derseniz deyin, çocuklar burada mutlu ve güvende," diyerek, bu merkezlerin adının sadece bir etiket olduğunu ve esas önemli olanın içerdiği eğitim olduğu mesajını verdi. Bu şekilde, çocukların gelişimine katkı sağlamak için her türlü imkânı seferber ettiklerini ifade etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kreş projeleri, sadece eğitim değil, aynı zamanda sosyal hizmetlerin önemli bir parçası olarak ön plana çıkıyor. İmamoğlu, tüm Türkiye'yi kapsayan bu projeyle, devletin tüm kurumlarının birlikte çalışarak halkın daha iyi hizmet almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim, adalet ve toplum yararı adına attıkları adımların, Türkiye'nin geleceği için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten İmamoğlu, "Bizim işimiz hizmet etmek ve bu ülkenin çocuklarına daha parlak bir gelecek sunmak," diyerek sözlerini tamamladı.