GÜNDEM

Huzurevi Yangınında Ölü Sayısı 2'ye Yükseldi

Antalya Konyaaltı`nda 10 gün önce özel bir huzurevinde meydana gelen yangında ağır yaralanan 3 kişiden biri daha hayatını kaybetti.

Abone Ol

İlk olarak Kerim Güvenç'in (80) yaşamını yitirdiği yangında, son olarak Yüksel Çankaya (61) da hayatını kaybetti.

Yangın, 14 Ağustos akşamı Konyaaltı'ndaki 6 katlı huzurevinin birinci katında başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, huzurevinde kalan ve çalışan personel, olay yerinden tahliye edildi. Yangında, Kerim Güvenç, Yüksel Çankaya ve Ahmet Şükrü Peker'in de aralarında bulunduğu toplam 23 kişi yaralandı. Durumu kritik olan Kerim Güvenç, önceki gün hastanede hayatını kaybetti. Antalya Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören Yüksel Çankaya ise, doktorların tüm çabalarına rağmen bugün yaşam mücadelesini kaybetti. Çankaya'nın cenazesi sabah saatlerinde Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çankaya'nın yakınları cenazeyi teslim almak üzere morga geldi.

Yüksel Çankaya'nın kardeşi Sabriye Çankaya, cenazeyi Adli Tıp Kurumu'ndan aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Ağabeyim hastanede ağır yaralıydı ve çok acı çekiyordu. 10 gün boyunca direndi, ama gece hayatını kaybetti. Huzurevinden şikayetçiyiz, bize durumuyla ilgili bilgi verilmedi ve hiç ilgilenilmedi," dedi.

Çankaya'nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından, toprağa verilmek üzere Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Ayazini köyüne götürüldü.