GÜNDEM

Hürjet, Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı'nda Gösteri Uçuşu Yapacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen jet eğitim uçağı Hürjet, 3-5 Eylül tarihlerinde Mısır'da düzenlenecek Uluslararası Havacılık Fuarı'nda gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Abone Ol

Mısır'ın İskenderiye şehri yakınındaki Uluslararası El Alamein Havaalanı'nda ilk kez düzenlenecek olan fuarda, TUSAŞ yerli teknolojilerini ve ürünlerini sergileyecek. Mısır Savunma Bakanlığı ve Mısır Hava Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek fuar, Afrika ve Orta Doğu'dan savunma, uzay ve ticari havacılık sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirecek.

TUSAŞ, fuarda milli muharip uçak KAAN, jet eğitim uçağı Hürjet, T129 Atak helikopteri ve Aksungur insansız hava aracının maketlerini sergileyecek. Hürjet, fuar boyunca gösteri uçuşları gerçekleştirecek. Hürjet, 5'inci nesil savaş uçaklarına modern pilot eğitimi vermek üzere geliştirilmiş olup, üstün performansı, son teknoloji aviyonikleri ve geniş görev konfigürasyonlarıyla dikkat çekiyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Hürjet’in uluslararası alanda uçuş yapacak olmasının gurur verici olduğunu belirtti. Demiroğlu, Hürjet’in yüksek irtifada ve hız testlerinde başarılı sonuçlar aldığını vurguladı ve uçağın Mısır’daki performansını görmek için heyecanlı olduklarını ifade etti. Ayrıca, TUSAŞ’ın fuar aracılığıyla Anka ve Aksungur insansız hava araçları, T129 Atak Helikopteri ve diğer ürünleri için iş birliği fırsatları aradığını söyledi.