Bu kapsamda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine (TOGÜ) yerleşen, Hacer Sezek ve Mine Gürel, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ı ziyaret ederek üniversite tercihleri hakkında konuştu.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, devletin, çeşitli nedenlerle üniversiteye gitme fırsatı bulamamış kadınlar için ön lisans ve lisans programlarında kontenjan açtığını ve bu kapsamda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne 149 kadının yerleştiğini belirtti. Kadınların yükseköğretim sisteminde yer almalarının ve farklı meslek gruplarında faaliyet göstermelerinin önemine değinen Yılmaz, bu girişimin kadınların kariyerlerine ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, bu uygulamanın, kadınların üniversite eğitimi almasının yanı sıra istihdam edilmelerini de destekleyeceğini vurguladı.

Tokat Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi programına yerleşen Hacer Sezek, üniversiteyi internette ve sosyal medyada araştırarak tercih ettiğini ve burada iyi bir eğitim almayı beklediğini dile getirdi. Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümünü kazanan Mine Gürel ise, üniversitenin nitelikli eğitim vermesi ve kendi ikametgahında bulunması nedeniyle TOGÜ’yü tercih ettiğini, alanında önemli işler yapmayı hedeflediğini belirtti. Her iki öğrenci de üniversiteyi kazanmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Tokat’ta “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” Projesi Başlatıldı Tokat’ta “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” Projesi Başlatıldı

Kaynak: Bülten