SPOR

Hentbol Erkekler Süper Ligi 7'nci Hafta Maçları Tamamlandı

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun (THF) düzenlediği 2024-25 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi 7'nci hafta karşılaşmaları sona erdi.

Abone Ol

Altı maçın oynandığı haftada lider Beşiktaş, 14 puan toplayarak haftayı zirvede tamamladı.

Haftanın ilk maçında Nilüfer Belediyespor, Güneysu Rize Belediyespor'u 40-36 mağlup etti. Beşiktaş ise DEPSAŞ Enerji'yi 43-34 yenerek liderliğini sürdürdü. Trabzon BBSK, Beykoz Belediyespor'a 44-35 yenilirken, Spor Toto Konya BBSK, Köyceğiz Belediyespor'u 31-30 mağlup etti. Mihalıççık Belediyespor, İzmir BBSK'yı 35-31 yenerek üç puanı hanesine yazdırdı.

Erkekler Süper Lig'in 8. hafta maçları 19, 20 ve 22 Ekim tarihlerinde oynanacak. 19 Ekim'de Güneysu Rize Belediyespor, Beykoz Belediyespor'u konuk edecek. 20 Ekim'de ise Spor Toto, Konya BBSK'yı ağırlayacak. Aynı gün Trabzon BBSK, Nilüfer Belediyespor'u, Mihalıççık Belediyespor da Rize Belediyespor'u konuk edecek. Ligin lider takımı Beşiktaş, 22 Ekim'de DEPSAŞ Enerji'yi konuk edecek. Aynı gün İzmir BBSK, Köyceğiz Belediyespor'u ağırlayacak. 

Beşiktaş, Erkekler Süper Lig'de lider konumunu korumayı başardı. Sezonun ilk yedi haftasında 14 puan toplayan siyah-beyazlılar, rakiplerinden 1-2 puan farkla öne çıkıyor. Trabzon BBSK ve Spor Toto Konya BBSK, Beşiktaş'ın ardından 13'er puanla ligde ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. 

Erkekler Süper Lig 8. hafta programına bakıldığında, Beşiktaş'ın lider konumunu koruyup koruyamayacağı merak ediliyor. Siyah-beyazlılar, 22 Ekim'de DEPSAŞ Enerji'yi konuk edecek. Diğer maçlarda ise Güneysu Rize Belediyespor, Beykoz Belediyespor; Spor Toto, Konya BBSK; Trabzon BBSK, Nilüfer Belediyespor; Mihalıççık Belediyespor, Rize Belediyespor; İzmir BBSK, Köyceğiz Belediyespor karşı karşıya gelecek. Ligin 8. hafta sonunda, şampiyonluk yarışının nabzı daha da atacak. 

Lider Beşiktaş

Beşiktaş, Erkekler Süper Lig'in 7. haftasını 14 puanla lider tamamladı. Siyah-beyazlılar, hafta içinde DEPSAŞ Enerji'yi 43-34 mağlup ederek puan farkını açtı.  Beşiktaş, ligde şimdiye kadar oynadığı 7 maçın 6'sını kazanırken, 1 maçta da berabere kaldı. Takımın en skorer oyuncusu ise 56 golle Oğuzhan Çetiner. 

Diğer Takımların Durumu

Beşiktaş'ın ardından Trabzon BBSK ve Spor Toto Konya BBSK 13'er puanla ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. Nilüfer Belediyespor, Köyceğiz Belediyespor, Mihalıççık Belediyespor ve İzmir BBSK ise 9-10 puan topladıkları için ilk 3'ün gerisinde kaldı. Güneysu Rize Belediyespor ve Beykoz Belediyespor ise 7'şer puanla alt sıralarda bulunuyor. 

8. Hafta Programı

Erkekler Süper Lig'in 8. hafta maçları 19, 20 ve 22 Ekim tarihlerinde oynanacak. 19 Ekim'de Güneysu Rize Belediyespor, Beykoz Belediyespor'u konuk edecek. 20 Ekim'de Spor Toto, Konya BBSK; Trabzon BBSK, Nilüfer Belediyespor; Mihalıççık Belediyespor, Rize Belediyespor maçları yapılacak. Ligin lideri Beşiktaş ise 22 Ekim'de DEPSAŞ Enerji'yi konuk edecek. Aynı gün İzmir BBSK, Köyceğiz Belediyespor'u ağırlayacak. 

Erkekler Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi, 8. hafta maçlarıyla daha da kızışacak gibi görünüyor. Özellikle Beşiktaş'ın DEPSAŞ Enerji karşısındaki performansı merak ediliyor. Diğer takımlar arasındaki zorlu maçlar da lider Beşiktaş'ın puan farkını daraltma şansı verebilir. Ligin 8. haftası sonunda, sezonun gidişatı daha net bir şekilde ortaya çıkacak.