GÜNDEM

Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı

Hendek'teki makarına fabrikasında meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralandı.

Abone Ol

Yaralılardan biri olan Ahmet Dedecan (44), Hendek Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor ve olayla ilgili yaşadıklarını anlattı. Dedecan, fabrikanın 4 yıldır çalışanı olduğunu belirterek, patlama anını şu şekilde tarif etti:

“O basınç beni masanın altına attı. Sonrasında dizlerimin üzerinde makineye doğru ilerlemeye çalıştım, ardından biraz uzandım. Kendime geldikten sonra, 'Yatarsam gideceğiz' diye düşündüm çünkü her taraftan alevler ve yoğun dumanlar geliyordu. Merdivenlere çıkmaya karar verdim, ama yukarıda duman ve alevler görünce geri dönmek zorunda kaldım. Aşağıda da, merdivenler dışında her şey yanmıştı. Kalın kontrplaklar tamamen yok olmuştu. Yükleme yapılan alan komple yanıyordu ve alevler kapıya kadar ilerlemişti, kapı da tamamen yok olmuştu.”

Kurtulma Anını Anlattı

Kendini nasıl kurtardığını anlatan Dedecan, “Küçük bir aralıktan aşağıya indim, kendimi attım ve biraz yürüdüm. Ardından büyük bir kamyonun alevler içinde patladığını gördüm, aramızda yaklaşık 40-50 metre mesafe vardı. Daha fazla yürüyüp kendimi yere bıraktım. Sonrasında iki kişi geldi, bir araba çağırdılar ve içeriye girip beni dışarı çıkardılar. Başka bir araca bindirilip hastaneye getirildim” şeklinde konuştu.

Dedecan, fabrikada daha önce benzer bir olay yaşanıp yaşanmadığı sorusuna ise, “İlk kez oldu” yanıtını verdi.

Hastanelerde tedavi gören 30 yaralıdan 16’sının taburcu edildiği öğrenildi.