Bu yavru, hayvanat bahçesinin 883'üncü üyesi oldu. Yavru kanguruya, onu ilk görüntüleyen Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Denizhan'ın adı verildi. 

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi, 206 bin 600 metrekarelik bir alana kurulmuş olup 138 türden bine yakın hayvan barındırıyor.  Hayvanlar, doğal ortamlarına benzer koşullar altında yaşıyor ve özel yiyeceklerle besleniyor. Hayvanat bahçesinde sağlık kontrolleri de düzenli olarak yapılıyor. Günlük ziyaretçi sayısı 2 bin 500 ile 3 bin arasında değişiyor.

Yavru kanguru 'Denizhan', günün büyük kısmını annesinin kesesinde geçiriyor. Kangurular, yavrularını bakım ve koruma amacıyla ilk 6-7 ay boyunca annenin kesesinde taşır. Doğumdan sonra yavru kangurular, annenin kesesine tırmanıp oraya yerleşirler ve süt emmek için orada kalırlar. 

Kangurular, Avustralya ve çevre adalarda yaşayan, ağırlıklı olarak otçul memeli hayvanlar grubuna dahildir. Diğer kangurulardan farklı olarak, 'Cimcime' ve yavrusu 'Denizhan' Bursa Hayvanat Bahçesi'nde barındırılıyor. Kangurular, sıçrama yetenekleri ve çok uzak mesafeleri kısa sürede kat edebilme özellikleriyle bilinir.

Sonuç olarak, Bursa Hayvanat Bahçesi'nde 3 yıl önce Antalya'dan getirilen 6 yaşındaki 'Cimcime' adlı dişi kanguru, ilk yavrusunu dünyaya getirmiştir. Yavru kanguruya, onu ilk görüntüleyen DHA muhabiri Denizhan'ın adı verilmiştir. Bursa Hayvanat Bahçesi, EAZA'ya tam üye olup 138 türden bine yakın hayvan barındırmaktadır. Kangurular, yavrularını ilk 6-7 ay boyunca annenin kesesinde taşır ve süt emerler. 

Turiste Yumruğa 10 Ay Hapis Turiste Yumruğa 10 Ay Hapis

Kaynak: DHA