GÜNDEM

Havalimanında Adliye Ek Hizmet Birimi Kuruldu

Antalya Havalimanı’ndaki artan yoğunluk ve adli işlemler nedeniyle, havalimanı içerisinde yeni bir adliye ek hizmet birimi faaliyete geçti.

Abone Ol

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile yaptığı görüşmelerin ardından, havalimanında adli süreçlerin hızlandırılması amacıyla kurulan bu birim, 5 Ağustos itibarıyla hizmet vermeye başladı.

HIZLI ADLİ MÜDAHALE İÇİN YENİ BİRİM

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, yeni hizmet biriminin, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında verilen yakalama emirleri ve tutuklama kararlarına dair adli işlemleri gerçekleştireceği belirtildi. Bu birim, havalimanında yakalanan veya teslim olan şüpheli ve sanıkların adliye binasına götürülmeden SEGBİS aracılığıyla ifadelerinin alınmasına olanak tanıyacak. Böylece yolcuların zaman kaybı minimize edilerek uçaklarını kaçırma riski de azaltılacak. Yeni Adliye Ek Hizmet Birimi, hafta içi ve hafta sonları her gün 08.30 ile 20.30 saatleri arasında hizmet verecek. Bu uygulama ile hem vatandaşların adli işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanması hem de havalimanında adli vakalara etkin bir şekilde müdahale edilmesi hedefleniyor.