GÜNDEM

Havacılık Tutkunları Eskişehir’deki Hava Gösterisinde Buluşacak

Eskişehir’deki Sivrihisar Havacılık Merkezi, bu yıl 21-22 Eylül tarihlerinde 9’uncu kez düzenlenecek hava gösterileri için hazırlıklarını tamamladı.

Abone Ol

Yerli ve yabancı akrobasi pilotlarının katılacağı etkinlikte, İsveçli mühendis pilot Sanna Hedin de modifiye ettiği uçağıyla ilk kez Türkiye’de gösteri yapacak. Hedin, uçmanın kendisine büyük heyecan ve mutluluk verdiğini belirterek, “Bütün Avrupa'yı geçerek zor bir yolculuktan sonra geldik. Buradaki tesisler çok güzel. Burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, yurt dışından gelen pilotlar da son provalarını yaptı. 34 yaşındaki Sanna Hedin, akrobasi uçağı 'Extra 300' ile Türkiye'de yer alacak olmanın heyecanını yaşarken, çocuklarıyla da uçmayı çok sevdiğini ifade etti. Hedin, uçağını modifiye ederken büyük zevk aldığını ve burada gerçekleştirdiği çalışmalardan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Türkiye’nin ilk kadın profesyonel akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener de etkinlik için prova uçuşlarını tamamlayarak, Sivrihisar’ın dünya havacılığının buluşma noktası haline geldiğini söyledi. “Bütün dünya havacılığının buluşma noktası” ifadesini kullanan Şener, etkinlikte yer almanın büyük bir gurur olduğunu belirtti.

Airshow 2024 Direktörü Senan Öztürk, Sivrihisar’ın dünya havacılığında kabul görmüş bir merkez olduğunu ve bu yılki hava gösterilerinin yerli ve yabancı çok sayıda akrobasi pilotuna ev sahipliği yapacağını kaydetti.