Altınözü, ‘Avrupa Spor Haftası’ Etkinliklerine Ev Sahipliği Yaptı Altınözü, ‘Avrupa Spor Haftası’ Etkinliklerine Ev Sahipliği Yaptı

Aslan, eski velilerinden marangoz Necmettin Umut’un (73) yardımıyla, okulun eskiyen eşyalarını onarıp, eğitime kazandırdı.

Okulun sıralarını ve sandalyelerini yenilemek için yaklaşık bir ay önce çalışmalara başlayan Hatice Aslan, tamirat ve tadilat için gerekli bütçeyi, kullanılamaz durumda olan kitap ve defterlerin geri dönüşümünden elde ettiği gelirle sağladı. Aslan, “Okulumuzun hazırlıklarına başladık ve eski velilerimizden marangoz Necmettin Umut ile birlikte yıpranan öğrenci sıralarını tamamen yeniledik. Kırılan sandalyeleri de tamir ederek, boyama işlemlerini gerçekleştirdik. Eskiyen perdeleri masa örtüsü olarak değerlendirdik. Atıl durumda olan yaklaşık 20 sıramız vardı ve bunları da kullanıma uygun hale getirdik. Metal kısımlarındaki kırılmaları kaynak yaparak onardık,” dedi.

Geri dönüşümden elde edilen gelirle malzemeleri temin ettiklerini belirten Aslan, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için gerekli olan tüm malzemeleri geri dönüşümden sağladığımız bütçe ile aldık. Atatürk'ün sözleriyle, ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Biz de çocuklarımız için en iyi hizmeti sunmak için çaba gösteriyoruz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA