Bu merkezde 6 restoran, 82 dükkan, bir konferans salonu, 40 kişilik cep sinema salonu, kültürel ve sanatsal eğitim alanları, sanat eğitim salonları, etkinlik alanları, el sanatları dükkanları, toplantı salonları, kafe, basketbol sahası, spor aletleri alanı ve mescid bulunacak.

Ceyhan'da Öğretmenler Günü'nde Hediye Yerine LöSEV'e Bağış Ceyhan'da Öğretmenler Günü'nde Hediye Yerine LöSEV'e Bağış

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bu projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kültür ve Sanat Çarşısı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentin yeniden canlanmasına önemli bir katkı sağlayacak. Bu projeyle, hem şehrimizin ünlü restoranlarını hem de sanatçılarımızı tekrar Hatay’da görmek istiyoruz" dedi. Masatlı, projenin, kültürel hayatı canlandırmayı ve gastronomi sektörünü desteklemeyi amaçladığını belirtti.

Vali Masatlı, "Depremler sonucunda şehirdeki birçok alan hasar gördü ve ekonomimiz büyük zarar gördü. Bu durum, kültürel ve sanatsal yaşamı da etkiledi. AFAD aracılığıyla 6 bin 180 prefabrik iş yeri oluşturduk ve bu yerleri yeniden ticaret yapmak isteyenlere verdik. Şimdi ise gastronomi ve sanat alanında yeniden yapılandırma yapıyoruz. Bu projeyle, hem yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren restoranları hem de sanatçıları desteklemeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Sanat Çarşısı'nda yapılacak etkinlikler ve festivallerle bölgenin sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunulması planlanıyor. Ayrıca, bu merkez, yaz aylarında çeşitli etkinliklere ve konserlere ev sahipliği yapacak. Restoranlar ve diğer sosyal alanlar, hem bir geri dönüşüm projesi olarak hem de bölgenin kültürel ve sanatsal yaşantısını desteklemek amacıyla tasarlandı.

Kaynak: DHA