GÜNDEM

Hatay’da 520 Öğrenciye Eğitim Desteği Sağlanacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Antakya Destek Eğitim Merkezi, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik ücretsiz hazırlık kursları düzenlemeye hazırlanıyor.

Abone Ol

Kursların detayları ve öğrenci kabul süreci son aşamaya geldi.

HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, yeni eğitim sezonu öncesinde, 8. sınıf LGS ve 12. sınıf YKS öğrencilerinin temel eğitim seviyelerini belirlemek amacıyla bir Kursa Kabul Sınavı gerçekleştirdi. Bu sınav sonucunda elde edilen veriler, eğitim planlamalarının yapılmasında temel oluşturarak, öğrencilere en uygun desteklerin sağlanmasını amaçlıyor.

Destek Eğitim Merkezi, lise ve üniversiteye hazırlık kurslarında, uzman öğretmen kadrosu ve ücretsiz servis hizmeti sunarak, 150 LGS ve 370 YKS öğrencisine destek verecek. Kurs süresince öğrencilere konu anlatımlı kitaplar, soru kitapçıkları ve kırtasiye malzemeleri sağlanacak. Ayrıca, yıl boyunca düzenlenecek deneme sınavları ile öğrenciler, kendi gelişim seviyelerini gözlemleme fırsatı bulacak.

HBB yetkilileri, geçen yıl LGS ve YKS’de elde ettikleri yüksek başarı oranını, bu yıl daha da artırmayı hedeflediklerini ve öğrencileri geleceğe emin adımlarla hazırlayarak daha büyük başarılara imza atacaklarını belirtti. Mezun YKS grupları için ise 5 Eylül Perşembe günü saat 09.00’da, Antakya Havuzlar Mahallesi’nde bulunan Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salon’da Kursa Kabul Sınavı yapılacağı duyuruldu.