Vali Masatlı, “Hatay’daki asayiş ve güvenlik için özverili bir şekilde çalışan tüm güvenlik güçlerimizi ve kamu görevlilerimizi kutluyorum. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Vali Masatlı, toplantıda Ağustos ayında yapılan güvenlik operasyonlarıyla ilgili detayları paylaştı. “İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan uygulamalarda, toplamda 836 bin şahıs sorgulandı, 685 aranan kişi yakalandı ve 180 kişi tutuklandı. Asayiş olayları çerçevesinde yapılan aramalarda 35 ruhsatsız tabanca ve 270 tabanca mermisi ele geçirildi” diye konuştu.

Terörle Mücadele ve Narkotik Operasyonları

Terörle mücadele kapsamında 19 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Vali Masatlı, bu operasyonlarda 5 sığınağın tespit edildiğini ve bu sığınaklarda yapılan aramalarda 1 M16 piyade tüfeği, 275 tüfek fişeği, 1 tabanca, 54 tabanca mermisi, 2 LPG tüpü, 14 roketatar ve 2 el bombası ele geçirildiğini aktardı. Bu operasyonlarda 18 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi tutuklandı.

Narkotik suçlarla ilgili olarak 39 operasyon yapıldığını belirten Masatlı, bu operasyonlarda 290 captagon hap, 17 kg esrar, 7 kg sentetik kannabinoid ve 706 kök kenevir ele geçirildiğini söyledi. Ayrıca 39 operasyonda 47 kişiye adli işlem uygulandı ve 21 kişi tutuklandı.

Kaçakçılık ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında toplamda 235 operasyon yapıldığını açıklayan Vali Masatlı, yapılan aramalarda birçok kaçak sigara, tütün, tarihi eser ve kaçak alkol ele geçirildiğini belirtti. Bu operasyonlarda 83 kişiye adli işlem uygulandı.

Göçmen kaçakçılığıyla ilgili olarak 200 kişinin deport edildiğini ve 470 yabancı uyruklu kişinin geri gönderildiğini ifade eden Masatlı, ayrıca korsan taşımacılık yapan 7 kişiye ceza kesildiğini ve 25 organizatörün yakalandığını söyledi. Bunlardan 3’ü tutuklandı.

Trafik ve Sahil Güvenlik Faaliyetleri

Trafik yönünden yapılan uygulamalarda, Ağustos ayında yaklaşık 220 bin araç ve 33 bin motosiklet sorgulandı. Bu sorgulamalarda 1100 araç ve 600 motosiklet trafikten men edildi. Ayrıca eksiklikleri bulunan 600 araç ve motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi

Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı’nın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Vali Masatlı, bu dönemde 2053 saat görev yapıldığını, 20 yasal işlem uygulandığını ve 13 adli soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti. Uluslararası sularda 8 yabancı teknenin tespit edilerek Türk arama kurtarma sahası dışına çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

Masatlı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Güvenlik güçlerimiz ve duyarlı vatandaşlarımızın işbirliği ile daha güvenli bir şehir inşa edeceğimize olan inancımız tamdır. Toplumun güvenliğe dair bilinç düzeyinin artırılması, suçların önlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki güçlü devletimizin, İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Jandarma Genel Komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve ilgili tüm birimlerin çalışmaları doğrultusunda suç örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA