GÜNDEM

Hastavuk Gastronomi Festivali’nde Yerini Aldı

Bursa'nın gastronomi dünyasında önemli bir yer edinmiş Hastavuk, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Gastronomi Festivali’nde ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla katılım sağladı.

Abone Ol

Merinos Parkı, festival kapsamında dev bir mutfağa dönüştü ve hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, etkinlik alanında yoğunluk oluşturdu. Uluslararası katılımla gerçekleşen festival, konserler, yarışmalar, rekor denemeleri ve usta şeflerin söyleşileri gibi çeşitli etkinliklerle üç gün boyunca zengin bir program sundu. Festivalde, Bursa’nın ünlü sanatçıları Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’in isimlerini taşıyan çarşı alanlarında ziyaretçiler farklı lezzetlerin tadına bakma fırsatı buldu. Ayrıca, Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’nda kadın dernekleri ve kooperatifleri ürünlerini sergiledi. Festivalde 7 farklı ülke ve 10 farklı şehirden katılımcılar yer alırken, Hastavuk da etkinlikte kendine yer buldu.

Gastronomi Festivali'nin her yıl daha da geliştiğini belirten Hastavuk Kurumsal İletişim ve Halka İlişkiler Müdürü Bircan Özkan, "Gastronomi Festivali’ne ilk günden itibaren katılıyoruz. Bu yıl Merinos Parkı’nda geniş bir alan sunuldu ve bu oldukça olumlu bir gelişme oldu. Izgara yapan firmaların diğerlerinden ayrılması sağlıklı bir seçenek sunacaktır. Festival, Bursa halkı tarafından oldukça seviliyor ve her yıl daha iyiye gidiyor. Hastavuk olarak, amacımız sağlıklı proteinleri lezzetli bir şekilde sunarak halkımızın damak tadına hitap etmek. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.