Kazada yaralanan sürücü Sibel Bulut (42) ve yan koltukta oturan Fatma Öner'in (35) hastanede tedavileri devam ediyor ve hayati tehlikeleri varmış. Sürücü Sibel Bulut'un 1 yıllık sürücü belgesinin olduğu ve stajyer sürücü olduğu ortaya çıkmış. 

Yarışma Öncesi 64 Diyarbakır Karpuzuna Soğuk Hava Deposunda Kilitli Koruma Yarışma Öncesi 64 Diyarbakır Karpuzuna Soğuk Hava Deposunda Kilitli Koruma

Kaza yerinde yapılan incelemede, otomobilin giriş yönünde fren izine rastlanmamış. Sürücü Sibel Bulut'un ilk ifadesinde, frene bastığını ancak tutmadığını söylediği öğrenilmiş. Uzmanların, otomobilde herhangi bir teknik hatanın olup olmadığını tespit etmek için inceleme yapacağı belirtilmiş. 

Öte yandan, ölen 3 kişinin nereye gittikleri bilinmiyor. Ancak, "Hasta Ziyaretine Giderken" ifadesinden, muhtemelen hastaneye ya da bir hasta ziyaretine gitmekte oldukları anlaşılıyor. 

Sonuç olarak, izlenen güvenlik kurallarına ve sürücü eğitimine ne kadar önem verilmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış. Stajyer sürücü olan Sibel Bulut'un frene basmasına rağmen, aracın kontrolünü sağlayamaması ve bariyerleri aşıp köprüden aşağı düşmesi, hem can kaybına hem de yaralanmalara neden olmuş. Kaza incelemelerinin sonucunda, teknik bir sorun olup olmadığı da açıklığa kavuşacak. 

Kaynak: DHA