GÜNDEM

Hamile Eşini Boğarak Öldüren Sanığın Akıl Sağlığı Yerinde Çıktı

Adana’da 7 aylık hamile eşi Hatice Demir’i boğarak öldüren Emrah Demir’in, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında, sanığın akıl sağlığı yerinde bulundu.

Abone Ol

Duruşmada, sanık Emrah Demir, "O gece uyuşturucu alıp geldikten sonra evde Azrail’i ve 3 harflileri gördüm. Bana muska yazılmış. Muska yazan büyücünün Allah belasını versin" dedi. Hastane raporuna göre Demir’in akıl sağlığı yerinde.

Olay, 29 Ekim 2023 tarihinde Seyhan ilçesinin Kavaklı Mahallesi'nde meydana geldi. Emrah Demir ile 1 yıllık eşi Hatice Demir arasında gece saatlerinde başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Emrah Demir, eşinin bağırmaması için yüzünü eliyle kapattı ve bir süre sonra eşinin hareketsiz olduğunu fark ederek komşularına "Galiba eşimi öldürdüm" diye bağırdı.

Polis ve sağlık ekipleri, Hatice Demir’in hayatını kaybettiğini belirledi. Gözaltına alınan Emrah Demir, ifadesinde "İşten geldikten sonra annemlerle yemek yedik, sonra yukarı çıktık. Eşim uyumak istedi ama sonra tartışma başladı. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi. Emrah Demir, adliyede tutuklandı.

Davanın devam ettiği Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık, akıl sağlığının yerinde olduğuna dair raporun sunulduğunu öğrendi. Uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirten Demir, "Uyuşturucu nedeniyle her şeyi hatırlamıyorum. Cezaevinde kafamı duvarlara vuruyorum, kimseye zarar vermek istemiyorum. Eşimi öldürmemin nedeni uyuşturucu bağımlılığımdı" dedi.

Hatice Demir’in ailesi ve avukatları, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatları, sanığın hem eşini hem de bebeğini öldürdüğünü belirterek, "Sanık iki kez 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmalıdır" dedi. Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti ve esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için süre istedi. Mahkeme, dosyanın savcıya gönderilmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Şirin Şeyma Bulut, adliyede yaptığı açıklamada, "6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatır, faillere caydırıcı olur. Kadınları ve çocukları sadece yasalarla koruyabilirsiniz. Herkesi şiddetsiz, eşit bir yaşam için 6284 sayılı seferberliğe katılmaya çağırıyoruz" dedi.