Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Görgün, Kara Atmaca'nın teknik ve taktik özellikleriyle dünyadaki benzerlerinden bir adım önde olduğunu ifade etti.

Kara Atmaca, gerçekleştirdiği atışlı testte hedefini tam isabetle vurarak en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, bu testlerin ardından füzenin stratejik kara hedefleri, hava savunma bataryaları ve karadan karaya füze sistemlerine karşı etkili olduğunu belirtti. Kara Atmaca'nın yaklaşık 250 kilogram ağırlığındaki harp başlığı ve görüntüleyici kızılötesi (IIR) arayıcı başlığıyla, agresif manevralar yaparak santimetre hassasiyetinde hedefleri imha edebilecek şekilde geliştirildiğini vurguladı.

Görgün, “Kara Atmaca’nın teknik ve taktik özellikleri, onu dünyadaki benzerlerinden bir adım öne çıkaracak. Son testte KTJ3700 motoru ile gerçekleştirilen uçuş, Kara Atmaca’nın hedefini tam isabetle vurduğunu ve bugüne kadar en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirdiğini gösterdi. ROKETSAN ve Kale Ar-Ge ekibinin proje üzerindeki emekleri için tebrik ediyorum. Kara Atmaca'nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2026 yılında hizmete alınması planlanan Kara Atmaca, bu süreçteki geliştirme ve test faaliyetleriyle savunma sanayii alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: DHA