Almanya'da yaşayan Alaaddin Çelik, "Bahçemizden topladığımız incirlerden yaptığımız reçel, domateslerden yaptığımız salça ve diğer meyveleri bagajımıza koyduk. Bu ürünler, memleketten uzak olduğumuzda özlemimizi gidermekte büyük rol oynuyor" dedi.

Yaz tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçiler, ülkelerine geri dönmeye başladı. Kara yolunu tercih edenlerin son durakları genellikle Edirne'deki sınır kapıları oluyor. Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda çıkış peronları önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 22 Haziran-22 Ağustos tarihleri arasında Edirne'deki Kapıkule, Hamzabeyli, Yunanistan'a açılan Pazarkule ve İpsala sınır kapıları ile Kırklareli'deki Dereköy kapılarından 2 milyon 241 bin 118 gurbetçi ülkeye giriş yaptı. Aynı dönemde bu kapılardan 1 milyon 852 bin 286 gurbetçi çıkış yaptı.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

İncir Ağacı Dalı Yanında

Aksaray'da 3 hafta tatil yapan Yaşar Dinç, Almanya'ya dönüşte eşinin yanında bir incir ağacı dalı götürdüğünü belirtti. Dinç, "Memlekette geçirdiğimiz süre boyunca birçok meyve topladık ve bunları yanımıza aldık. Özellikle eşim Almanya'da dikmek üzere bir incir ağacı dalı götürüyor. Bu ürünler, memleketten ayrıldığımızda özlemimizi bir nebze olsun gidermeye yardımcı olacak" diye konuştu.

Reçel ve Salça Yanımızda

Samsun'da tatil yapıp Almanya'ya dönen Alaaddin Çelik, "Türkiye'de geçirdiğimiz 4 hafta boyunca bahçemizden topladığımız incirleri reçel yaptık, domateslerden salça hazırladık ve diğer meyveleri de bagajımıza koyduk. Bu lezzetler memleketteki anılarımızı yaşatıyor ve uzaklarda özlemimizi hafifletiyor" ifadelerini kullandı.

Fındıklarla Dönüş

Giresun'da tatil yapıp Almanya'nın Frankfurt şehrine dönen Fatma Sarıbaş, "Tatillerimiz harikaydı ama memleketten ayrılmak zor. Bolca fındık topladık ve bunları yanımıza alıyoruz. Bu fındıklar, memlekete olan hasretimizi bir nebze olsun dindirecek" dedi.

Hollanda'ya dönen Şükrü Kaya ise, "Tatilde ailemizi ziyaret ettik, 3 hafta kaldık ve şimdi geri dönüyoruz. Yanımızda birçok sebze ve meyve götürüyoruz. Şimdi bir sonraki yıl için geri dönmeyi sabırsızlıkla bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA